Apple Mac

apple mac

Apple Inc. är ett publikt aktiebolag med säte i Cupertino i USA. Inte många aktier säljer sig själva, men Apple är ett av de företag som säljer sina aktier helt utan hjälp. Företaget har hängt med sedan 1976 då det startades av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald G. Wayne. Företaget omsätter hundratals miljarder dollar årligen och är värt mer än 300 miljarder dollar. Detta gör företaget Apple Inc. till det dyraste företaget i världen, och sedan 2011 värderas det högst av alla företag världen över. Apple Inc. har cirka 100 000 anställda.

Persondatorer
Apples persondatorer är idag något man ser i princip överallt. Det är både unga studenter man ser sitta bakom deras skärmar, likväl som äldre generationer. De var först med att tillverka datormus och de var även tidiga med att börja tillverka persondatorer överlag. Deras datorer är otroligt enkla att använda, vilket har gjort dem populära bland många då man inte behöver vara ett proffs för att använda deras datorer. På så sätt har Apple fått många äldre personer att börja använda datorer då de är så användarvänliga. De har flera tekniker att stoltsera med. Drag n´ drop- funktionen, papperskorg och dubbelklick är bara några som bör omnämnas här.

Framgången med Ipod
Som vi alla minns var Ipod en revolutionerande produkt som ingen av oss ville leva utan. Med Ipod blev det mer och mer självklart för oss alla att ha musiken med oss vart vi än var. Även om vi tidigare kunde ta med oss musiken tidigare också, så blev det nu mycket enklare då Ipod var så mycket mindre än tidigare manicker. Man behövde inte heller bära med sig sina skivor i väskor, utan allting fanns numera i en liten Ipod. Med detta revolutionerades hela musikindustrin och Spotify och Shazam är barn av denna revolution, och vad skulle vi göra idag utan Spotify? Man skulle känna sig helt naken utan sina spellistor. Itunes var ju fantastiskt när det kom, och man kunde köpa låtar till sin Ipod, men med Spotify kan man lyssna utan att betala, såvida man inte har Spotify Premium, vill säga.