Ipad

Ipad är en surfplatta/pekdator som lanserades 2010 av Apple Inc. Likt lanseringen av den första Iphone var det Steve Jobs som presenterade den vid en presskonferens. Surfplattan kom att bli mycket populär och många andra företag tog efter Ipad och snart fanns den i de flesta hem. En Ipad väger ingenting och dess storlek gör att den får plats i de flesta väskor. Det är ett bra alternativ till att bära med sig sin dator, då de är både större och tyngre. Många studenter som är vana att använda datorn på föreläsningarna, kan med en Ipad istället ha med sig en surfplatta till skolan. Surfplattorna är inte lika tunga så det blir enklare för studenten att bära med sig en Ipad.

ipadPedagogiskt för barnen
Många föräldrar märkte snabbt att surfplattorna var ett bra sätt att lära barnen både att läsa och räkna. Då man kan ladda ner spel till surfplattan som är pedagogiska började många använda dessa spel i syftet att förena nytta med nöje för barnen. Spelen var roliga för barnen, men de lärde sig också saker och ting under tiden.

Barnens bästa vän
På samma sätt som datorer är ungdomars och vuxnas bästa vän är surfplattor perfekta för de mindre barnen. Många familjer använder surfplattorna till barnen när man ska resa lite längre sträckor för att de ska ha något att sysselsätta sig med under tiden.

Olika modeller
Ipad Air är kraftfull i samma klass som en stationär dator, men tunn och enkel att ta med sig. Air har Retina-skärm som är både fingeravtryckstålig och har fettavvisande ytbehandling. Detsamma gäller för Ipad mini. Mini har vidare en kraftfull prestanda och den är ännu enklare att ta med sig på grund av storleken.

Pris
Surfplattorna kan numera köpas med abonnemang som ligger runt 300 – 500 kronor.

Ipad tillbehör
Det finns många alternativ att välja mellan när man söker efter tillbehör till sin Ipad. Det kan därför vara svårt att hitta rätt. Ett av de viktigaste tillbehören anser många vara fodralet då detta skyddar din surfplatta. Det finns många olika tester av tillbehör som man kan kolla upp innan man väljer vilka tillbehör man väljer att införskaffa. Titta efter på olika sidor där grundliga tester gjorts för att finna just de rätta tillbehören till din surfplatta.

Kolla på film
Barn nuförtiden har inga problem att kolla på film på de mindre skärmar som en surfplatta erbjuder i relation till en vanlig tv- skärm. Man kan på så sätt göra hela familjen nöjd om man vill titta på olika saker en kväll hemma. Om barnen vill titta på tecknat medan man själv behöver lite avkoppling i form av en vuxenfilm kan detta lätt lösas då man kan titta på olika platser i hemmet. Många har fler än en tv hemma, men det öppnar ändå upp möjligheter med surfplattor. Barn nuförtiden är bättre på att multitaska än äldre generationer, vilket märks då de ofta kan spela spel på surfplattan medan de tittar på film på tv.