Iphone

Ännu en revolution från Apple Inc. som gjorde livet lite lättare för oss alla. Likt Ipod Touch har Iphone inget fysiskt tangentbord, utan istället valde man att ha ett virtuellt tangentbord. Den första Iphone kom i januari 2007, och sedan dess kan man se en smartphone av ett eller annat slag i de flesta händer. Då Apple gör väldigt användarvänliga produkter har deras produkter blivit populära bland många som inte är några tekniska genier, då man får en produkt som är mycket avancerad men enkel att använda. Under utvecklingen av Iphone har hundratals nya patent registrerats.

Lansering av de första Iphone 3
Den första Iphone 3 lanserades av Steve Jobs 20 dagar före dagen då man först började sälja produkten i januari 2007. Telefonen utsågs till årets uppfinning, och snart var den en av de mest eftertraktade telefonerna världen över. Året efter kom den uppdaterade versionen 3G som gjordes tillgänglig i 70 länder. 2009 kom ännu en uppdaterad version Iphone 3GS som hade många uppdateringar, så som en förbättrad kamera.

Ipone 4, 5 och 6
Iphone 4 lanserades 2010 och dess multitasking- funktion genom IOS 4 var den största nyheten. Iphone 5 lanserades 2012 och året efter kom Iphone 5S. Iphone 6 och Iphone 6 plus släpptes 2014.

Popularitet
Iphone har kommit att bli en av de vanligaste telefonerna i Sverige. Genom att man kan teckna abonnemang med en Iphone, kan man betala månadsvis. Vissa väljer att köpa telefonen utan abonnemang, men de flesta väljer abonnemang även om det gör att telefonen kostar lite mer, eftersom man på så sätt inte behöver lägga ut en stor summa direkt. Det är inte endast den enkla och smarta lösningen med abonnemang som gör Iphone till en så populär telefon bland både yngre och äldre generationer, det är även dess enkla funktioner och design som ligger bakom dess popularitet.

Iphone 6